Intolerenta la gluten

Ce este celiachia? Care sunt simptomele?

Afla mai multe informati

 Intoleranta la gluten nu te impiedica sa savurezi o inghetata

Celiachia este o boală cronică declanșată de intoleranța alimentară la gluten. Glutenul se găsește în grâu, ovăz, orz și secară și provoacă un răspuns inflamator în intestin la oamenii suferind de această boală. Aceasta se manifestă printr-o serie de simptome cum sunt: deficiențele de vitamine și minerale, depresia, scăderea în greutate, balonare sau diaree. (1,2,3)

Pentru o persoană intolerantă la gluten, alegerea alimentelor care pot fi consumate poate fi frustrantă și chiar derutantă. Unele alimente cum sunt orezul, ouăle, brânza, laptele și fructele sunt în mod natural lipsite de gluten. Având această boală, este un lucru grozav să vă puteți bucura ocazional de un răsfăț sub forma unei înghețate. Înghețata nu conține gluten în mod normal, deși unele produse au componente adăugate cum sunt biscuiții și conurile, care conțin gluten, de exemplu Cornetto. Dacă un produs conține un ingredient cu gluten, acesta va fi clar etichetat în lista de ingrediente.

Vestea bună este ca noi oferim înghețată fără gluten, respectiv: Magnum classic, Viennetta si Twister.

  1. NICE (2009) Coeliac Disease: Recognition and assessment of coeliac disease. www.nice.org.uk
  2. Coeliac UK, What is Coeliac Disease. http://www.coeliac.org.uk/coeliac-disease Available September 2012.
  3. Haapalahti M, Kulmala P, Karttunen TJ et al (2005) Nutritional status in adolescents and young adults with screen-detected celiac disease. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 40 (5): 566-70.

Inghetatele fara gluten de la Algida- o bucurie pentru fiecare dintre noi

Ne asiguram in mod constant ca toate informatiile afisate in acest website sunt corecte si complete. Deoarece produsele noastre sunt intr-un continuu proces de imbunatatire, exista posibilitatea ca ingredientele, informatiile nutritionale si/sau alergenii sa se modifice. Din acest motiv va recomandam sa cititi intotdeauna eticheta produsului inainte de a lua decizia de cumparare si sa nu va bazati doar pe informatiile afisate pe website. In cazul in care aveti intrebari sau neclaritati, va rugam apelati numarul TelVerde indicat pe etichetele produselor noastre.